Autor: Kristi Malmberg • 21. november 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Piiritusetehaste omanik teeb uue söödatehase

Rakvere ja Moe piiritusetehase omanik Estonian Spirit OÜ võttis LHV Pangast 4,6 mln eurot laenu, et rajada Rakverre uus söödatehas.

Estonian Spirit OÜ juhatuse liikme Sven Ivanovi sõnul võeti 10-aastane laen eesmärgiga rahastada uue söödatehase ehitamist Rakvere piiritusetehase juurde. 

“Uus söödatehas on väga oluline lüli kogu Eesti rukki ümbertöötlusprotsessis. Tehas aitab meil väärtustada piirituse tootmisjääki praaka ning töödelda seda senisest väärtuslikumaks loomasöödaks. Kokku suudab tehas kava kohaselt töödelda kuni 16 000 tonni  praaka aastas. Uuele tehasele kavatseme panna nurgakivi tuleval suvel, tootmisega alustab tehas novembris 2013,” selgitas Ivanov pressiteate vahendusel.

Rakvere ja Moe piiritusetehas ning Moe peenviinavabrik kuuluvad Eesti kapitalil baseeruvale tööstusettevõttele Estonian Spirit OÜ, mis koondab Sylvesteri metsanduskontserni endiseid aktsionäre. Ettevõte on võtnud suuna Eesti mahepiirituse ja kvaliteetviina tootmiseleMöödunud aastal eksportis ettevõte üle 60% oma toodangust.

 

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077