Piiritusetehaste omanik teeb uue söödatehase

Rakvere ja Moe piiritusetehase omanik Estonian Spirit OÜ võttis LHV Pangast 4,6 mln eurot laenu, et rajada Rakverre uus söödatehas.

Estonian Spirit OÜ juhatuse liikme Sven Ivanovi sõnul võeti 10-aastane laen eesmärgiga rahastada uue söödatehase ehitamist Rakvere piiritusetehase juurde. 

“Uus söödatehas on väga oluline lüli kogu Eesti rukki ümbertöötlusprotsessis. Tehas aitab meil väärtustada piirituse tootmisjääki praaka ning töödelda seda senisest väärtuslikumaks loomasöödaks. Kokku suudab tehas kava kohaselt töödelda kuni 16 000 tonni  praaka aastas. Uuele tehasele kavatseme panna nurgakivi tuleval suvel, tootmisega alustab tehas novembris 2013,” selgitas Ivanov pressiteate vahendusel.

Rakvere ja Moe piiritusetehas ning Moe peenviinavabrik kuuluvad Eesti kapitalil baseeruvale tööstusettevõttele Estonian Spirit OÜ, mis koondab Sylvesteri metsanduskontserni endiseid aktsionäre. Ettevõte on võtnud suuna Eesti mahepiirituse ja kvaliteetviina tootmiseleMöödunud aastal eksportis ettevõte üle 60% oma toodangust.

 

Osale arutelus

  • Kristi Malmberg

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

Teabevara