Margus Vals: tööstusfirmad võiksid teha elektriauditi

Eesti Energia energiakaubanduse direktor Margus Vals soovitab kasvavate elektriarvete tingimustes viia tööstusettevõtetel läbi elektriauditi, et näha, kuhu ja kui suures koguses nende poolt kasutatav elektrienergia reaalselt kulub.

Valsi sõnul võiks see olla üks esimesi samme, mida tootmis- ja tööstusettevõtted võiksid kallineva elektrienergia tingimustes teha.

„Piltlikult öeldes peaks olema eesmärgiks leida üles need kohad, mis elektrit kasutult tarbivad. Kogemus on näidanud, et pigem annab elektriaudit suurt võitu seal, kus tegemist on mahukate tootmisprotsessidega,“ märkis Vals.

Tema sõnul kehtivad ka tööstusettevõtetes tavapärased tõed, ehk et ruumist lahkudes on mõistlik tuled kustutada.

„Teine asi, mida tasub läbi mõelda, kehtib tootmisettevõtete kohta, kus kasutatakse kollektiivpuhkuseid. Sellistes ettevõtetes tasub jälgida seda,  mis ajale kollektiivpuhkust asjastada,“ selgitas Vals.

„Baltikumi ettevõtetel on mõistlik vaadata, kas kollektiivpuhkust on võimalik ajastada kas või osaliselt talvisele elektritarbimise tipule, kuna siis ei peaks nii kallilt elektrienergiat ostma. Kui ajastada kas või üks või kaks nädalat talvisele tipule, võib see elektriarves tuua olulist kokkuhoidu.“

 

Osale arutelus

  • Raigo Neudorf

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

Teabevara