Autor: Raigo Neudorf • 21. november 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Margus Vals: tööstusfirmad võiksid teha elektriauditi

Eesti Energia energiakaubanduse direktor Margus Vals soovitab kasvavate elektriarvete tingimustes viia tööstusettevõtetel läbi elektriauditi, et näha, kuhu ja kui suures koguses nende poolt kasutatav elektrienergia reaalselt kulub.

Valsi sõnul võiks see olla üks esimesi samme, mida tootmis- ja tööstusettevõtted võiksid kallineva elektrienergia tingimustes teha.

„Piltlikult öeldes peaks olema eesmärgiks leida üles need kohad, mis elektrit kasutult tarbivad. Kogemus on näidanud, et pigem annab elektriaudit suurt võitu seal, kus tegemist on mahukate tootmisprotsessidega,“ märkis Vals.

Tema sõnul kehtivad ka tööstusettevõtetes tavapärased tõed, ehk et ruumist lahkudes on mõistlik tuled kustutada.„Teine asi, mida tasub läbi mõelda, kehtib tootmisettevõtete kohta, kus kasutatakse kollektiivpuhkuseid. Sellistes ettevõtetes tasub jälgida seda,  mis ajale kollektiivpuhkust asjastada,“ selgitas Vals.„Baltikumi ettevõtetel on mõistlik vaadata, kas kollektiivpuhkust on võimalik ajastada kas või osaliselt talvisele elektritarbimise tipule, kuna siis ei peaks nii kallilt elektrienergiat ostma. Kui ajastada kas või üks või kaks nädalat talvisele tipule, võib see elektriarves tuua olulist kokkuhoidu.“

 

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077