Autor: Romet Kreek • 15. november 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Baltika teenis üle 300 000 eurose kasumi

Baltika teenis kolmandas kvartalis 329 000 eurose koondkasumi võrreldes mullu sama perioodi 1,33 mln eurose kahjumiga, teatas ettevõte börsile. Puhaskasumiks kujunes 201 000 eurot.

Käive kasvas 6,2 protsenti, 14,3 miljonile eurole.

LHV ootas Baltikalt nullkasumit ja Swedbank 50 000 eurost puhaskasumit.

Jätkuvalt tõusis Baltikum – Läti ja Eesti müük suurenes senises tempos, lisaks näitas head arengut siiani tagasihoidlikumalt taastunud Leedu turg. Müük ruutmeetrile kasvas kolmandas kvartalis kõikidel turgudel keskmiselt 15%

Märkimisväärne on Venemaa 18% müügiefektiivsuse tõus, mis kinnitab Vene turu kasumlikku arengut.

"Kolmanda kvartali kasumit toetasid kasvav müük ja müügiefektiivsus, tugevad kollektsioonid ning parem varude ja allahindluskampaaniate juhtimine,“ ütles Baltika juhatuse esimees Meelis Milder.

„Turuportfelli kasv on ühtlustunud – Läti ja Eesti müük suurenes senises tempos, tublit müügikasvu näitas siiani tagasihoidlikumalt taastunud Leedu. Venemaa 18% müügiefektiivsus on tugev saavutus ning kinnitab turu kasumlikku arengut. Viimase aasta jooksul oleme selle nimel restruktureerinud oluliselt sealset jaesüsteemi ning täpsustanud kollektsioonide pakkumist ja hinnastamist.“

Lisaks ootustele vastavale müügikasvule oli kolmanda kvartali paranenud tulemustes oluline roll kolme protsendipunkti võrra suurenenud brutomarginaalil (52%).

Brutokasum ruutmeetrile kasvas kolmandas kvartalis 20% ning 9 kuu keskmiselt 18%, mille põhjuseks olid tugevad kollektsioonid ning parem varude ja allahindluskampaaniate juhtimine. Samal ajal jätkus kulude kontroll: nii kolmanda kvartali kui 9 kuu turustuskulude tõus ruutmeetrile oli üksnes 2%. 

Ettevõtte likviidsust ja finantspositsiooni aitas tugevdada kolmandas kvartalis toimunud kinnistu müük. Septembri lõpu seisuga oli ettevõtte netovõlg 6 miljonit eurot, mis on 11, 4 miljoni euro võrra väiksem kui 31. detsembril 2011.

„Baltika Kvartali kinnistu müük tugevdas finantspositsiooni ning investeerimislaenu toel keskendume jaesüsteemi renoveerimisele. Oleme uuendanud esimesed Montoni ja Mosaici kauplused, mille müügitulemused on selgelt paranenud, ning jätkame ülejäänud poesüsteemi renoveerimist. Täiesti uue kontseptsiooniga kauplused avame järgmise aasta algul Venemaal, Eestis, Lätis ja Leedus,“ lisas Meelis Milder.

 

 

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077