Raigo Neudorf • 14 november 2012
Jaga lugu:

Viljandimaa ettevõtted sihivad välisturge ja loovad töökohti

Paljud Viljandimaa ettevõtted planeerivad tuleval aastal olla aktiivsed eksporditurgudel ja plaanivad sellega seoses luua töökohti.

Olemasolevatel eksporditurgudel kavatseb kasvada 22 protsenti küsitlusele vastanud 27 ettevõttest, näitab SEB poolt maakonna äriklientide seas korraldatud kiirküsitlus.

Uutele turgudele kavatseb siseneda 19 protsenti vastanud ettevõtjatest. Tegu on peamiselt tööstusettevõtetega, kes kavandavad ka toodete innovatsiooni.Käibe kasvu näeb 85 protsenti ettevõtetest, kusjuures mõned suure kasvuambitsiooniga firmad näevad käibe kasvu rohkem kui 15 protsenti.Vastanutest 30 protsenti kavatseb töötajaid juurde võtta ning küsitluses osalenud ettevõtete arvelt kasvab Viljandimaa töötajate arv järgmise aastal vähemalt 21 inimese võrra. Personali kasv on seotud eelkõige uutele turgudele sisenemise või olemasolevatel turgudel kasvamise ambitsiooniga.Investeeringuid kavandab järgmisel aastal 70 protsenti SEB küsitletud klientidest, kusjuures kõigist firmadest 48 protsenti kavatseb investeerida üle 30 000 euro.Uuendustegevusi toodete või teenuste vallas kavandab järgmisel aastal 33 protsenti vastanutest ning töötajate arendamisse ja koolitusse soovib panustada 22 protsenti vastanutest.

Jaga lugu:
TÖÖSTUSUUDISTE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad tööstusuudised igal nädalal enda postkasti.

Tööstusuudised.ee toetajad:

Harro Puusild
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24harro@toostusuudised.ee
Hedi Meigas
Hedi MeigasSündmusedTel: 5384 5159hedi.meigas@aripaev.ee
Rain Jüristo
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077rain.jyristo@aripaev.ee