Autor: Raigo Neudorf • 5. november 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

EL plaanib autotööstusesse suunata miljardite ulatuses abiraha

Euroopa Liit kavandab hädapaketti, mille süstiks miljardeid eurosid kriisi käes kannatanud Euroopa autotööstusesse, vahendab Kauppalehti.

Saksa ajakirja Focus andmetel kavatseb Euroopa Komisjon avaldada lähiajal abipaketi täpsema sisu.

Väljaande teatel on kavas autotootjaid toetada läbi ELi teadustegevuse eelarve ning toetussummad suunataks just autotööstuse projekteerimis- ja arendustegevusteks.

Euroopa Liit on kavandanud teadusuuringute rahastamiseks aastatel 2014-2020 kokku 80 miljardit eurot, millest võib nüüd märkimisväärne osa autotööstustele minna.

Euroopa autotööstussektor annab tööd umbes 12 miljonile inimesele. Samas on sektor hetkel suurtes raskustes, mis mõjutab kogu kontinendi majandust.

Näiteks on Opel tänavu töötajate arvu vähendanud 2600 inimese võrra, lisaks plaanib ettevõte Bochumi tehase sulgemist. PSA Peugeot plaanib aga koondada 8000 töötajat.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077