Kohus: suuraktsionäridel pole õigus teada BLRT majandusinfot

Tallinna ringkonnakohus jättis muutmata Harju maakohtu otsuse, mis lükkas tagasi Mihhail Gnidini ja Valeri Kovalenko nõudmise BLRT Grupile, milles aktsionärid soovisid saada kontserni majandustegevust puudutavat informatsiooni.

Kohus tunnistas, et BLRT Grupi juhatus on vastanud aktsionäride Gnidini ja Kovalenko kõikidele küsimustele ning nende pretensioonid on põhjendamatud, vahendab BLRT oma pressiteates.

BLRT Grupi korralisel üldkoosolekul 2011. aasta juunis esitasid ettevõtte suuraktsionärid Mihhail Gnidin ja Valeri Kovalenko BLRT Grupi juhatusele kontserni tegevuse kohta rea küsimusi.

BLRT Grupi kommunikatsioonidirektori Katja Ljubobratetsi sõnul andis juhatus

vastused ning info aktsionäride korralisel üldkoosolekul ning järgnenud selgituses. "Vaatamata sellele, esitasid aktsionärid BLRT Grupile kohtu kaudu nõude informatsiooni väljastamiseks, väites, et nad pole vastustega rahul," ütles Ljubobratets. "Mõlema astme kohtud otsustasid, et BLRT Grupi juhatus on vastanud aktsionäride kõikidele küsimustele. Peale selle nentis kohus, et aktsionär ei saa nõuda juhatuselt ükskõik millist informatsiooni ettevõtte tegevuse kohta, ning, et ettevõtte juhatusel on õigus keelduda väljastamast aktsionärile andmeid, mille avalikustamine võib kahjustada ettevõtte huve."

„Kohtu otsused selliste küsimuste lahendamisel aitavad välja kujundada aktsionäride informeerimise tasakaalustatud standardeid,“ märkis BLRT esindaja, vandeadvokaat Neve Uudelt advokaadibüroost Raidla Lejins & Norcous.

Viimase 15 kuu jooksul on Mihhail Gnidin, Valeri Kovalenko ja NSC Investments saatnud BLRT Grupile 52 kirjalikku pöördumist, milles esitasid kontserni juhatusele 510 küsimust, nõuet ja taotlust, mis eeldavad nii või teisiti juhatuse tegutsemist või muud tagasisidet.

“BLRT Grupi juhatus teeb suurt tööd, et aktsionärid saaksid tõeseid ja täielikke andmeid kontserni tegevuse kohta õiglases mahus," kommenteeris Ljubobratets. "Kohtuotsus võiks aidata lõpetada aktsionäride terrorit meenutavat tegevust juhatuse vastu, ning suunata nad hoopis juhatusega koostööle."

Osale arutelus

  • Ave Lepik

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

Teabevara