Augusti tööstustoodang langes 3%

Tööstusettevõtted tootsid 2012. aasta augustis 3% vähem toodangut kui eelmise aasta augustis, teatab Statistikaamet. Enim mõjutas toodangu mahu vähenemist langus elektroonikaseadmete ja metalltoodete tootmises.

Viimaste kuude jooksul on töötleva tööstuse toodang püsinud stabiilselt samal tasemel — väikeses languses võrreldes eelmise aasta sama kuuga. Augustis toodeti töötlevas tööstuses 4% vähem toodangut kui eelmise aasta augustis. Toodangu kahanemise põhjustas eelkõige eelmise aasta kõrge võrdlusbaas elektroonikaseadmete tootmise harus, mille mõju jätkub septembrini.

Augustis ei ületanud toodangu maht eelmise aasta taset pooltes tööstusharudes. Suurema osatähtsusega tööstusharudest vähenes toodang elektroonikaseadmete ja metalltoodete tootmises (vastavalt 12% ja 25%). Toodang suurenes elektriseadmete, puittoodete ja toiduainete tootmises.

Sesoonselt korrigeeritud andmetel toodeti 2012. aasta augustis nii tööstuses kokku kui ka töötlevas tööstuses 2% rohkem toodangut kui juulis. Konjuktuuriinstituudi andmetel on lähitulevikus enamikul tööstusettevõttetest positiivsed ootused nõudluse ja toodangu mahtude kasvule.

Osale arutelus

  • Alyona Stadnik

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

Teabevara