Autor: Alyona Stadnik • 1. oktoober 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Augusti tööstustoodang langes 3%

Tööstusettevõtted tootsid 2012. aasta augustis 3% vähem toodangut kui eelmise aasta augustis, teatab Statistikaamet. Enim mõjutas toodangu mahu vähenemist langus elektroonikaseadmete ja metalltoodete tootmises.

Viimaste kuude jooksul on töötleva tööstuse toodang püsinud stabiilselt samal tasemel — väikeses languses võrreldes eelmise aasta sama kuuga. Augustis toodeti töötlevas tööstuses 4% vähem toodangut kui eelmise aasta augustis. Toodangu kahanemise põhjustas eelkõige eelmise aasta kõrge võrdlusbaas elektroonikaseadmete tootmise harus, mille mõju jätkub septembrini.

Augustis ei ületanud toodangu maht eelmise aasta taset pooltes tööstusharudes. Suurema osatähtsusega tööstusharudest vähenes toodang elektroonikaseadmete ja metalltoodete tootmises (vastavalt 12% ja 25%). Toodang suurenes elektriseadmete, puittoodete ja toiduainete tootmises.

Sesoonselt korrigeeritud andmetel toodeti 2012. aasta augustis nii tööstuses kokku kui ka töötlevas tööstuses 2% rohkem toodangut kui juulis. Konjuktuuriinstituudi andmetel on lähitulevikus enamikul tööstusettevõttetest positiivsed ootused nõudluse ja toodangu mahtude kasvule.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077