Autor: Ave Lepik • 28. august 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Elektrilevi investeeris Tabasalu alajaama miljoni

Tabasalus valmis uus 110/10kV piirkonnaalajaam, millega paranes Harku valla, Tabasalu ja Tiskre 5400 majapidamise ja ettevõtte elektrivarustus.

“Piirkonda seni varustanud alajaamas olid seadmed vananenud, samuti on viimastel aastatel jõudsalt suurenenud elektritarbijate arv,“ selgitas uue alajaama ehitamise vajadust Elektrilevi varahalduse valdkonna juht Jaanus Tiisvend. „Uue alajaama võimsus on projekteeritud ka tulevikku silmas pidades."

Varasemast oluliselt töökindlam alajaam tähendab klientidele vähem elektrikatkestusi ja rikete kiiremat likvideerimist, sest uued seadmed on varustatud kaugjuhitavate automaatlülititega.

Ehituse peatöövõtja oli Siemens OY. Tööde hind koos alajaama hoone, uue 10-kilovoldise jaotusseadme, kaabelliinide ja hooldustee ehitusega oli 1,063 miljonit eurot.

Võrguettevõtja Elektrilevi haldab ligikaudu 61 000 kilomeetrit elektriliine ja üle 22 000 alajaama. 2011. aastal investeeris Elektrilevi võrku 73 miljonit eurot, sel aastal on kavandatud investeeringumahuks 97 miljonit eurot. Elektrivõrgu parandamisse on ettevõte igal aastal suunanud kogu ärikasumi.

 

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077