Autor: Sulev Senkel • 2. august 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Soome tehnoloogiettevõtete kasv peatus

Soome tehnoloogiaettevõtete väljavaated on viimastel kuudel halvenenud, selgitas Soome Tehnoloogiaettevõtete liit ajalehele Helsingin Sanomat.

Tehnoloogiaettevõtete alaliit on mures Soome konkurentsivõime ning tootlikkuse madalast arengust. Soome ettevõtete langust näitab viimastel kuudel vähenenud uute tellimuste arv. Alaliidu hinnangul jääb valdkonna käive sügisel eelmisele aastale kindlasti alla. Soome tehnoloogiaettevõtted said tänavu aasta aprillist juunini uusi tellimusi 16% vähem kui eelmisel aastal samal ajal 5% vähem kui jaanuarist märtsini. Soome Tehnoloogiaettevõte Liidu tegevjuhi Jorma Turuneni kinnitusel vähenevad tellimused aasta lõpus veelgi.

Alaliit nõuab valitsuselt meetmeid tööstuse toetuseks ja tööstuse ümberkorraldamiseks. Turunen leidis, et Soome äride konkurentsivõimet tuleks parandada mitme aasta pikkuste põhjalike programmide toel, mitte survestada ettevõtteid kohustustega. "Majanduskasvu ja ettevõtete konkurentsivõime peaks olema poliitiliste otsuste tegemisel esmatähtis," märkis Turunen.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077