Autor: Silvia Kruusmaa • 16. aprill 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kalevi kommivabrik taastas ajaloolise ärinime

Viimastel aastatel AS Kalev Chcolate Factory ärinime all tegutsenud Kalevi kommivabrik võttis taas kasutusele oma ajaloolise nimekuju AS Kalev.

“Kaotasime Kalevi ärinimest võõrkeelsed sõnad, et muuta nimi lihtsamaks ja eesti keeles suupärasemaks. Kalev on eestimaalasele ikka Kalev ja ka piiri taga teatakse meid eeskätt Kalevi nime järgi. Muutus puudutab vaid ettevõtte ametlikku ärinime, Eesti hinnatuim kaubamärk “Kalev” oli ja jääb toodetele endisel kujul,” ütles ASi Kalev juhatuse esimees Kaido Kaare.

1962. aastast Kalevi kaubamärki kasutav ettevõte tegutses AS Kalev Chocolate Factory nime all alates 2006. aastast, mil šokolaadi- ja suhkrukondiitritoodete tootmisega tegelevad üksused eraldati emafirmast.

Turu-uuringufirma AS Nielsen järgi oli AS Kalevi turuosa perioodil detsember-jaanuar 2012 40,5% protsenti, olles kasvanud aastaga 2,1 protsendipunkti võrra.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077