Indrek Kald • 30. märts 2012
Jaga lugu:

Toodangus veel 1% kasvu

Tööstusettevõtted tootsid veebruaris 1% rohkem toodangut kui mullu samal kuul, teatas statistikaamet.

Töötleva tööstuse toodang suurenes 2012. aasta veebruaris eelmise aasta veebruariga võrreldes 2%. Enim mõjutas toodangu kasvu eksport – välisturule müüdi 73% kogu töötleva tööstuse toodangust. Töötleva tööstuse toodangu müük ekspordiks suurenes eelmise aasta veebruariga võrreldes 5%, müük kodumaisele turule 4%.

Veebruaris ületas toodang eelmise aasta sama kuu mahu enamikus tööstusharudes. Suurema osatähtsusega tööstusharudest kasvas toodang elektroonikaseadmete, toiduainete ja elektriseadmete tootmises, vastavalt 1%, 6% ja 17%. Toodang vähenes puidutöötlemises, metall- ja keemiatoodete tootmises.

Sesoonselt korrigeeritud andmetel toodeti 2012. aasta veebruaris tööstuses kokku 1% rohkem toodangut kui jaanuaris, sealhulgas töötlevas tööstuses toodangu maht võrreldes jaanuariga oluliselt ei muutunud.

2011. aasta veebruariga võrreldes toodeti 3% vähem elektrit ja 2% rohkem soojust.

Jaga lugu:
TÖÖSTUSUUDISTE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad tööstusuudised igal nädalal enda postkasti.

Tööstusuudised.ee toetajad:

Enimloetud
Harro Puusild
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24harro@toostusuudised.ee
Roberta Lupp
Roberta LuppTööstusuudised.ee sündmusedTel: 5331 0510roberta.lupp@aripaev.ee
Rain Jüristo
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077Rain.jyristo@aripaev.ee