Autor: Tanel Raig • 9. jaanuar 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

30 tonni ahjupraade eelmisest aastast rohkem

Rakvere Lihakombinaat müüs detsembris küpsetatud ja küpsetusvalmis ahjulihasid 30 tonni enam, kui aasta tagasi.

Rakvere kombinaat müüs elmise aasta viimases kvartalis kokku üle 2000 tonni liha. Varasemate aastatega võrreldes jõi jõulumüügi periood lühiajaliseks, koondudes detsembri kahele lõpunädalale. Kui ahjupraade müüdi jõulukuul aasta varasemast 30 tonni enam, siis verivorstide müügid jäid aasta viimases kvartalis 2010. aasta tasemele. Rakvere Lihakombinaadi turundusdirektor Triin Lõoke ütles, et jõulude ajal on tarbijad vähem hinnatundlikud ning inimesed peavad kõige olulisemaks  head maitset ja mugavust. “Hooajaks turule toodud mugavas küpsetuskarbis ahjulihade müügimahud kahekordistusid ning müügikogus suurenes 30 tonni võrra,” lausus Lõoke ning täpsustas, et tarbijate lemmiktoodeteks kujunesid Rukkileivakattega ahjukael, Õllepraad ning Mee-mandlikattega ahjufilee.

Verivorstide müük oli jõulunädalal 114 tonni mis on 7% rohkem kui aasta tagasi. Kasvule aitasid kaasa uus Rukkiverivorst ning Laste verivorst jõhvikatega. Pühadenädala jõulupraadide müügikogus oli ligi 15 tonni võrra suurem võrreldes eelmise aasta sama perioodiga.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077