Autor: Tanel Raig • 22. detsember 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Estonian Cell: maailmaturult kaob mitu tootjat

ASi Estonian Cell finantsdirektor Artjom Sokolov on kindel, et hinnasurve puidusektori toodangule kaotab järgmisel aastal maailmaturult mitu kõrge omahinnaga tootjat.

Eesti Konjuktuuriinstituudi küsitluse järgi ootavad lähikuudel kõige enam hinnasurvet oma toodangule puidutööstus ja elektriseadmete tootjad. Estonian Celli finantsdirektor Artjom Sokolov ütles, et kui realiseerub Eurotsooni sügav majanduslangus, siis ei jäta see 2012 aastal puutmata ühtegi tööstusharu ning puidu- ja paberitööstus pole tema kinnitusel mingi erand. „Samas üldise majanduse tervise nimel soovitame kõigil loota, et seda sügavat majanduslangust ei tule,“ lisas ta.

Konjuktuuriinstituudi küsitlusele viidates märgib Sokolov siiski, et puidusektor ei ole ainus, mille hinnad on juba 2011. aasta suvest märgatavalt langenud. Paljude toormete hinnad on tema väitel tugevasti allapoole korrigeerunud.

Estoanian Celli tuleva aasta ootusi kommenteerides märkis Sokolov, et saranaselt 2009. aasta majanduskriisile loodab ettevõte ka 2012. aastal jätkata tootmist täiel võimsusel 24/7, et hoida tooteühiku omahinda madalamal. „Kuna aga oleme globaalsel tselluloositurul väike tegija, siis hinda me seal mõjutada ei saa, kuid kindlasti kaob maailmaturult mitu kõrge omahinnaga tootjat,“ leiab Sokolov.

Et toodangu hinda maailmas konkurentsivõimelisena hoida, kavatseb Estonian Cell jätkuvalt investeerida energia- ja tootmisefektiivsusesse. Möödunud aasta majandusaruandes teatas ettevõte, et on välja töötanud investeerimisprogrammi, mis võimaldaks tootmismahtu veel 25% kasvatada. Programmi maksumus on 28,12 miljonit eurot.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077