Estonian Cell: maailmaturult kaob mitu tootjat

ASi Estonian Cell finantsdirektor Artjom Sokolov on kindel, et hinnasurve puidusektori toodangule kaotab järgmisel aastal maailmaturult mitu kõrge omahinnaga tootjat.

Eesti Konjuktuuriinstituudi küsitluse järgi ootavad lähikuudel kõige enam hinnasurvet oma toodangule puidutööstus ja elektriseadmete tootjad. Estonian Celli finantsdirektor Artjom Sokolov ütles, et kui realiseerub Eurotsooni sügav majanduslangus, siis ei jäta see 2012 aastal puutmata ühtegi tööstusharu ning puidu- ja paberitööstus pole tema kinnitusel mingi erand. „Samas üldise majanduse tervise nimel soovitame kõigil loota, et seda sügavat majanduslangust ei tule,“ lisas ta.

Konjuktuuriinstituudi küsitlusele viidates märgib Sokolov siiski, et puidusektor ei ole ainus, mille hinnad on juba 2011. aasta suvest märgatavalt langenud. Paljude toormete hinnad on tema väitel tugevasti allapoole korrigeerunud.

Estoanian Celli tuleva aasta ootusi kommenteerides märkis Sokolov, et saranaselt 2009. aasta majanduskriisile loodab ettevõte ka 2012. aastal jätkata tootmist täiel võimsusel 24/7, et hoida tooteühiku omahinda madalamal. „Kuna aga oleme globaalsel tselluloositurul väike tegija, siis hinda me seal mõjutada ei saa, kuid kindlasti kaob maailmaturult mitu kõrge omahinnaga tootjat,“ leiab Sokolov.

Et toodangu hinda maailmas konkurentsivõimelisena hoida, kavatseb Estonian Cell jätkuvalt investeerida energia- ja tootmisefektiivsusesse. Möödunud aasta majandusaruandes teatas ettevõte, et on välja töötanud investeerimisprogrammi, mis võimaldaks tootmismahtu veel 25% kasvatada. Programmi maksumus on 28,12 miljonit eurot.

Osale arutelus

  • Tanel Raig

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

Teabevara