Autor: Ain Alvela • 25. november 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hannoveri mess näitas tööstusele rohelist tuld

Septembri lõpus Hannoveris toimunud masinaehituse seadmete ilmanäitus arendas rahvusvahelist koostööd metallitööstuse tööpinke tootvate ja neid kasutavate ettevõtete vahel, kindlustades oma kohta maailma masinatööstuse lipulaevana.

Hannoveri messi üldjuht Detlev Elsinghorst märkis, et masinaehituse seadmete tootmine läheb pärast üleilmset kriisi täiskäigul edasi, messi toimumise ajal sõlmiti ühtekokku 4,5 miljardi euro eest tellimusi.

"Hannoveri EMO kuulumisest maailma suurimate masinatööstuse messide hulka annab tunnitsut ka tõsiasi, et messil oli 2037 eksponenti 41 riigist," kinnitas Elsinghorst. "Esindatud olid kõik suuremad tööpingitootjad. EMO tõestas taas oma rahvusvahelist reputatsiooni, uuendusmeelsust ja avatust innovaatilistele lahendustele," märkis ta.

Tööpinkide turg elavneb. Elsinghorsti sõnul oli messil tutvustatud uudsete lahenduste seas fookus masinatööstuse jätkusuutlikkuse tagamine. Ta kinnitas, et seekordne EMO väljendas, et tootjad panustavad üha enam energiasäästlikule ja efektiivsele tootmisele, samuti toorainesäästlikkusele.

Saksamaa masinatööstuse liidu juhataja Wilfried Shäfer lisas, et Hannoveri EMO andis kinnitust sellele, et nõudlus tööpinkide järele liigub taas suurenemise suunas.

Ligikaudi 40% EMO külastanud ettevõtjatest kinnitas tagasiside kaudu, et messist oli neile nende äris abi.

"EMO väljendab selgesõnaliselt tööstuse globaliseerumist, sest 6,5% osalejatest olid väljaspoolt Euroopat, Aasiast ja Lõuna-Ameerikast," kirjeldas Shäfer. "Iga neljas osaleja veetis messil rohkem kui kolm päeva."

Suur otsustajate osakaal. Tootjate positiivne meelestatus väljendus selles, et enam kui pooled messi külastajatest olid oma ettevõttes otsustajad, kelle õlul lasub tööpingihangete vastutus. 55% neist tulid messile selge plaaniga sõlmida investeerimislepinguid seadmete ostuks. Väljastpoolt Euroopat saabunud kälastajate seas oli see osakaal koguni 75%.

"Pärast EMO messi ei jää tööpingitootjatel jõudeaega, sest tellimusi lisandus hulgaliselt," ütles Shäfer. "Selline tellimuste lisandumise hulk tagab masinatööstusele pikaaegse hõivatuse."

Messile andsid kaalu juurde paralleelselt toimunud toetavad üritused - erialased konverentsid, näiteks jätkusuutliku, energiasäästliku ja efektiivse tootmise teemadel. Eraldi oli pühendatud palju teemasid Venemaa kui üha kasvava turu tutvustamisele, samuti nutikate spetsialistide leidmisele tööturult.

"Messi väärtustasid oma eriala suurepäraselt tundvad tippspetsialistid, tänu neile kujunes üritus justkui tööstustehnika maailmameistrivõistluseks," iseloomustas toimunud messi Wilfried Shäfer.

Järgmine EMO Hannover toimub 16.-21.09.2013.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077