Autor: Tanel Raig • 4. november 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

RLK müüb kvartaliga üle 2000 tonni liha

Rakvere Lihakombinaat plaanib aasta viimase kolme kuuga müüa jahutatud ja maitsestatud liha kokku 2018 tonni, millest üle 40% ostetakse kaubanduses jõulukuul.

Rakvere Lihakombinaadi turundusdirektori Triin Lõokese kinnitusel plaanib ettevõte sel aastal müüaahjupraade mullusest 8% enam. “Jõulude ajal on kõige menukamateks tootekategooriateks talvepraed ning kodumaine jahutatud sealiha,” ütles Lõoke ning lisas, et talveperioodil läheb sealihast kõik kaubaks, alates välis- ja sisefileest, kaelakarbonaadist ning praetükkidest lõpetades peekoniga.

Turundusdirektori sõnul tõusevad detsembris lisaks lihale müüginumbrite tippu ka verivorstid: “Jõulukuul süüakse Eestis 40% aastasest verivorsti kogusest ja ainuüksi meie müüme  detsembris 300 tonni veretooteid.” Lõoke lisas, et aasta viimases kvartalis plaanib Rakvere müüa kokku 525 tonni veretooteid, mis teeb müügikasvuks eelmise aastaga võrreldes 5%.

Jõuluperioodiks on ettevõttel plaanis tootmisse ka abitööjõudu kaasata, palgates täiendavalt kuni 25 inimest.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077