Autor: Väinu Rozental • 25. oktoober 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Piimatööstus on Venemaa-ekspordi osas saavutanud stabiilsuse

ASi Saaremaa Piimatööstus juhatuse esimehe Andi Saagpaku sõnul on piimatööstuse eksport Venemaa turule läinud tänavu samas mahus nagu mullu ning seega võib öelda, et saavutatud on teatav stabiilsus.

“Kui arvestada Venemaa turu suurust, siis need mahud on Eestil ja eriti Saaremaal alati väiksemad, kui seal küsitakse,” tõdes Saarte Häälega rääkinud Saagpakk ning lisas, et praeguse seisuga on piimatööstusel ekspordikogused partneriga aasta lõpuni kokku lepitud ning need rahuldavad mõlemat poolt igati.

“2011. aastal oleme müünud Venemaale juustu samas koguses, mis eelmisel aastal ning see moodustab kogu toodetavast juustust umbes 36 protsenti,” rääkis piimatööstuse juht. “Müük Venemaale on kõik Peterburisse, kuid sealt liigub kaup ilmselt juba ka Venemaa teistesse piirkondadesse,” ütles Saagpakk.

Peale Venemaa müüb Saaremaa Piimatööstus paralleelselt juustu ka Soomes, kuid sinna Saagpaku sõnul tunduvalt vähem.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077