Autor: Tanel Raig • 24. oktoober 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

VKG kasvatab elektri tootmist

VKG Energias alustas tööd uus turbiin, mis võimaldab suurendada ettevõtte energiatootmisvõimsust peaaegu 40% võrra ja katab kontserni energiakulud tervikuna, kirjutab Põhjarannik.

Uue seadme konstruktiivne iseärasus seisneb selles, et osa turbiinis oma töö teinud ja teatud koguse energiat tootnud aurust võib suunata edasi soojatarbijaile. “Energeetikaettevõtete suurim keskkonnamõju müra mõttes tuleneb auru paiskumisest atmosfääri, kuid uue turbiini käikuandmine tegi sellele mürale lõpu,” märkis VKG Energia Põhja soojusenergiajaama ekspluatatsiooniosakonna juhataja Leonid Gluhhenki.

Samuti on turbiini juhtimine automatiseeritud, mis on töötajatele üks suuremaid plusse, sest kadunud on vajadus füüsilise töö järele.

Uue turbiini käikuandmisele eelnesid mitu aastat ehitustegevust (projekti alustati 2007. aastal), majanduskriis ja projekti finantseerimise peatumine, kui juba kohale toodud turbiini detailid pidid peaaegu kaks aastat turbiinisaalis monteerimist ootama.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077