Autor: Ain Alvela • 5. oktoober 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kopamehed näitasid klassi

30. septembril toimus Sauel, ASi Wihuri territooriumil Eesti esimene rasketehnika operaatorite võistlus.

Ürituse idee ja formaat pärineb Caterpillari edasimüüjate poolt ülemaailmselt peetavast Caterpillar Operator Challenge võistlusest, mida on peetud 1997. aastast alates.

Eesti operaatorite võistlusest võttis osa 24 rasketehnika operaatorit 21 ettevõttest. "Huvilisi oli veelgi, kuid nemad pidid registreerumistähtaja möödumise tõttu leppima teadmisega, et järgmisel aastal on võimalus taas osaleda," märkis ASi Wihuri turundusjuht Kadri Ahu. "Üritus järgis Caterpillari operaatorite võistluse kontseptsiooni: operaatori oskused pannakse proovile erinevate masinate peal, tulemusi mõõdetakse, hinnatakse sooritustäpsust ja ohutusnõuetest kinnipidamist ning see, kellel on parim tulemus, osutub võitjaks."

Nii, nagu päris tööplatsil, olid ka võistlusel parimad need, kes suutsid kõigi masinatega stabiilselt hea aja saavutada, olla täpsed ning seejuures vähe trahvipunkte teenida. Võistluse motoks oli: ohutus ja täpsus ennekõike, lisas Ahu.

Esimene võistlusharjutus oli frontaallaaduriga, mille parimad olid: 1. Anatoli Kudrjavtsev, 2. Andrei Safronov, 3. Meelis Kepp.Teine võistlusharjutus oli laadurekskavaatoriga, mille parimad olid: 1. Romet Harjakas, 2. Margus Lembinen, 3. Egert Saare.Kolmas võistlusharjutus oli ekskavaatoriga ning ülesannet tuli sooritada AccuGrade GPS kontrollsüsteemi abil, parimad olid: 1. Argo Ivask, 2. Kaupo Karell, 3. Marek Suik.

2011. aasta Eesti operaatorite võistlusel said parimad skoorid:

1. koht – Anatoli Kudrjavtsev, AS Silsteve2. koht – Jüri Kukk, Johannes Falk FIE3. koht – Argo Ivask, OÜ AAB Ekskavaator

Võistluse võitnule on peaauhinnaks reis kahele Caterpillari demo- ja koolituskes kusesse (MDLC) Hispaaniasse Malagasse 4.–9. oktoobril.

Videot kopameeste võistlusest näeb SIIT.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077