Autor: Silvia Kruusmaa • 4. oktoober 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Repo Vabrikud: meeleolud on ärevad, oodata 7-10% langust

Eksportturgudel on meeleolud ärevad, positiivseid muutusi ei oota keegi. Skandinaavias ja Soomes räägitakse 7-10% langusest, mujal ollakse vagusi ning vähendatakse vaikselt käivet ja riski, rääkis Äripäevale Repo Vabrikute juht Tiit Kolk.

Tabasalus uue tehase avanud Plaat Detailiga seob Repo Vabrikuid aastatepikkune koostöö. "Nad ostavad meilt plaati ja töötlevad seda. Konkurentsi ei paku, meil on erinevad tooted," kommenteeris Kolk uudist Skandinaavia suurima laminaatdetailide tehase Eestisse tulekust.

 Kolk selgitas, et Plaat Detail on n-ö puitlaastplaadi järeltöötleja. "Meie toodame plaati ja pealistame seda dekoorpaberiga (laminaadiga) ning sellest omakorda toodame teatud liiki mööblidetaile, mida võiks lihtsustatult nimetada riiuliteks.Nemad ostavad ja pealistavad toorplaati vastupidavama kõrgsrvelaminaadiga ja toodavad sellest töötasapindu ja aknalaudu," rääkis ta.

Repo Vabrikute ekspordi osakaal kõigub praegu kuuti 80-85% vahel. 2011. aastal ootab ettevõte umbes 40 miljoni eurost käivet ja kasumit.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077