Autor: Tanel Raig • 31. august 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Jahutootjast on saanud enim kasumit teeniv toidutööstus

Jahu ja tangainete tootja Tartu Mill teenis eelmisel aastal Eesti toiduainetööstuste suuruselt teise ärikasumi Rakvere Lihakombinaadi järel.

Taru Milli ärikasum oli eelmisel aastal 4,47 miljonit eurot. Aastaga kasvas kasum 0,57 miljonit eurot. Ettevõtte juhi Uuno Lausingu sõnul läheb 40% Tartu Milli toodangust Eestist välja – Soome, Rootsi, Lätti, Taisse, Maltale, Palestiinasse ja Gambiasse.

Alguses tegeles Tartu Mill vaid rukkijahu tootmisega. 2002. aasta maist hakkas ettevõte pärast nisujahuveski käivitamist ka nisujahu tootma. Lausingu kinnitusel on ettevõttel ka tänavu plaanis investeerida tootmisseadmetesse ja lähiajal on plaanis tuua koduturule uusi tooteid.

Suurima kasumiga toiduainetööstus on Eestis Rakvere Lihakombinaat, mille ärikasum ulatus möödunud aastal 6,43 miljoni euroni.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077