Autor: Ain Alvela • 18. august 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kas Eesti põllundus kestab ka pärast 2013. aastat? 

Täna kell 13 koguneb Lääne-Virumaal Aartika puhkekeskuses Eesti Põllumeeste Keskliidu (EPK) suurkogu. Suurkogul on esindatud sadakond põllumeest kõikidest EPK liikmesorganisatsioonidest.

Põhiteemaks on uue, 2014. aastast rakendatava, ühise põllumajanduspoliitika küsimused. EPK liikmed toodavad ligi 80% Eesti toidutoormest, sestap on meie soovid ja ettepanekud abiks Eesti läbirääkijatele Brüsselis. EPK asepresidendi Jaan Sõrra sõnul tuleb juba täna rääkida põllumajanduse tulevikust pärast 2013. aastat, sest sellest oleneb meie toidutootmise jätkusuutlikkus, võime kindlustada Eesti elanikke kodumaise toidutoormega ja hoida taskukohased  toidukaupade jaehinnad – otsetoetuste ebavõrdsus vanade ja uute liikmesriikide vahel peab võrdsustuma võimalikult kiiresti. Võetakse vastu pöördumine otsetoetuste võrdsustamise teemal Eesti üldsusele ja vanade EL liikmesriikide põllumeeste keskorganisatsioonidele. Suurkogul esinevad: põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder – ELi ühine põllumajanduspoliitika 2014-2020, Eesti maaelu arengukava (MAK) 2014-2010;ministeeriumi asekantsler Toomas Kevvai – MAK 2013+ kujundamise alused ja Hardo Pajula – Maailma rahanduse käekäik.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077