Autor: Ain Alvela • 9. august 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Stora Ensot ootab ees auditeerimine

Septembris toimub ASi Stora Enso Eesti korraline FSC audit – NEPCon ootab kommentaare Stora Enso Eesti metsamajandusliku tegevuse kohta.

6.-8. septembril 2011 viib NEPCon läbi Stora Enso Eesti AS FSC metsamajandamise korralise auditi.  NEPCon on Rainforest Alliance´le kuuluva SmartWood’i programmi sertifitseerimispartner Euroopas ja Venemaal. Stora Enso Eesti AS on raiefirma ja metsaomanike grupijuht.

Korraline audit viiakse läbi SmartWood’i ajutise metsamajandamise standardi alusel, mis on rakendatav väikestele metsaomanikele metsapindalaga alla 100 hektarit (SW-STD-EST-SLIMF-2010-06 ). Standard on on saadaval NEPCon kodulehel (www.nepcon.net). Eelolev audit keskendub printsiipide 2 ja 5 vastavuse hindamisele. Stora Enso Eestis-s läbi viidud varasemate auditiaruannete kokkuvõtted on avalikud ning saadaval FSC andmebaasis (http://info.fsc.org/) või Rainforest Alliance’i kodulehel (http://www.rainforest-alliance.org/).

Auditi meeskond on kaheliikmeline. Juhtaudiitor on Roman Poljatšenko, kes töötab NEPCon’s tarneahela ja metsamajandamise audiitorina ning NEPCon OÜ juhatajana.

Seoses eeloleva auditiga ootab NEPCon kõigilt huvigruppidelt kommentaare Stora Enso Eesti metsamajandusliku tegevuse osas, eriti valdkondades, mis pudutavad standardi printsiipide 2 ja 5 nõudeid. Samuti on oodatud märkused SmartWoodi ajutise standardi osas. Infot võib meile edastada mistahes teile sobival kujul (emailiga, telefonitsi, postiga). Soovi korral on võimalik audiitoritega personaalselt kohtuda. Kõiki meile saadetud kommentaare käsitleb NEPCon konfidentsiaalsetena. Oleme tänulikud, kui esitate eeloleva auditiga seotud kommentaarid võimalikult varakult.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077