Autor: Tanel Raig • 5. august 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Põltsamaa Felix ostab 1500 tonni kurki

Põltsamaa Felix ostab tänavu 1500 tonni kurki, millest 1000 tonni tarnitakse eestimaistelt tootjatelt.

Eestimaine kurk ostetakse 12 Eesti talunikult, kes kasvatavad köögivilja Pärnu-, Viljandi-, Järva-, Jõgeva ning Lääne-Virumaal. „Kohalikest väiketalunikest on meie tehasele saanud olulised partnerid, kellelt saame juba mitmendat aastat osta hea kvaliteediga arvestatava mahu kurke,“ ütles Põltsamaa Felixi juhatuse esimees Anti Orav.

Kokku ostab Põltsamaa tehas tänavu kokku 1500 tonni kurki, millest ca 500 tonni tarnitakse Saksamaalt, et kurgihooaega pikendada nii, et kogu vajamineva koguse kurki õigeaegselt jõuaks valmis teha.

12-lt Eesti väiketootjalt tarnitavad kurgid tuleb kiiresti purkidesse panna, mistõttu on lisaks põhitöötajatele käimasolevaks kurgihooajaks appi võetud 150 inimest. „Kurk on tänavu olnud ilus ja ühtlane. Kõige suurem saak saabus Eesti põldudelt eelmisel nädalal ja eeldatavasti kestab kurgihooaeg augusti lõpuni,“ lisas Orav.

Põltsamaal toodetud kurke hakkavad lisaks eestlastele sööma ka Soome, Rootsi ja Leedu tarbijad – kokku eksporditakse tänavu 40% toodangust 30 erineva kurgitootena.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077