Autor: Katre Pilvinski • 29. juuli 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Juunis jätkus tööstustoodangu kasvu aeglustumine

Tööstusettevõtted tootsid 2011. aasta juunis 24% rohkem toodangut kui eelmise aasta juunis, teatas statistikaamet.

Kui aasta alguses suurenes tootmine 30% piires, siis mais ja juunis kasv möödunud aasta sama kuuga võrreldes veidi aeglustus.

Töötleva tööstuse toodang suurenes 2011. aasta juunis eelmise aasta juuniga võrreldes üle neljandiku. Enim mõjutas toodangu kasvu eksport – välisturule müüdi 70% kogu töötleva tööstuse toodangust. Töötleva tööstuse toodangu müük ekspordiks suurenes 40% ning müük siseturule 16% võrreldes eelmise aasta juuniga.

Juunis ületas toodang eelmise aasta sama kuu mahu enamikus tööstusharudes. Kõige rohkem mõjutas toodangu kasvu elektroonikaseadmete tootmine, mis suurenes eelmise aasta juuniga võrreldes kolm korda. Järgmised suurema osatähtsusega tööstusharud olid puidutöötlemine, toiduainete ja metalltoodete tootmine, kus toodang kasvas vastavalt 13%, 4% ja 8%. Väiksema osatähtsusega tööstusharudest suurenes toodang märgatavalt masinate ja seadmete tootmises, peamiselt ekspordi suurenemise tõttu.

Sesoonselt korrigeeritud andmetel toodeti 2011. aasta juunis tööstuses kokku 2% rohkem toodangut kui mais, töötlevas tööstuses jäi toodang eelmise kuu tasemele. 2010. aasta juuniga võrreldes toodeti 7% rohkem elektrit ja 5% vähem soojust.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077