Juunis jätkus tööstustoodangu kasvu aeglustumine

Tööstusettevõtted tootsid 2011. aasta juunis 24% rohkem toodangut kui eelmise aasta juunis, teatas statistikaamet.

Kui aasta alguses suurenes tootmine 30% piires, siis mais ja juunis kasv möödunud aasta sama kuuga võrreldes veidi aeglustus.

Töötleva tööstuse toodang suurenes 2011. aasta juunis eelmise aasta juuniga võrreldes üle neljandiku. Enim mõjutas toodangu kasvu eksport – välisturule müüdi 70% kogu töötleva tööstuse toodangust. Töötleva tööstuse toodangu müük ekspordiks suurenes 40% ning müük siseturule 16% võrreldes eelmise aasta juuniga.

Juunis ületas toodang eelmise aasta sama kuu mahu enamikus tööstusharudes. Kõige rohkem mõjutas toodangu kasvu elektroonikaseadmete tootmine, mis suurenes eelmise aasta juuniga võrreldes kolm korda. Järgmised suurema osatähtsusega tööstusharud olid puidutöötlemine, toiduainete ja metalltoodete tootmine, kus toodang kasvas vastavalt 13%, 4% ja 8%. Väiksema osatähtsusega tööstusharudest suurenes toodang märgatavalt masinate ja seadmete tootmises, peamiselt ekspordi suurenemise tõttu.

Sesoonselt korrigeeritud andmetel toodeti 2011. aasta juunis tööstuses kokku 2% rohkem toodangut kui mais, töötlevas tööstuses jäi toodang eelmise kuu tasemele. 2010. aasta juuniga võrreldes toodeti 7% rohkem elektrit ja 5% vähem soojust.

Osale arutelus

  • Katre Pilvinski

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

Teabevara