Autor: Tanel Raig • 4. juuli 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

BLRT Grupp valis investeerimise

BLRT Grupi omanikud otsustasid reedesel aktsionäride üldkoosolekul jätkata kontserni senist poliitikat ning kogu kasum reinvesteerida ja dividende mitte maksta.

Kontserni eelmise aasta puhaskasum moodustas 41,9 miljonit eurot. 54,9% üldkoosoleku häälte hulgaga otsustati kasum täies ulatutuses reinvesteerida. Ettepanek maksta välja dividende summas 20,9 miljonit eurot leidis vaid 4 aktsionäri (45,1% häältest) toetuse. „Seega saab kontserni juhatus jätkata poliitikat, mis võimaldas BLRT Grupil kasvada rahvusvaheliseks kontserniks, mis on liidriks igal turul, kus tegutseb, ja tagab tööd ligi 4000 spetsialistile kaheksas Euroopa riigis,” rõhutas BLRT Grupi juhatuse esimees Fjodor Berman.

2011. aastal plaanib BLRT Grupp investeerida 65-75 miljonit eurot ning järgmise viie aasta jooksul veel umbes 1,1 miljardit eurot. Berman täpsustas, et lisaks olemasolevale investeerimisprogrammile kavatsetakse kasutada ka neid uusi võimalusi, mis tekkisid turgudel koos kriisimuutustega. “Erilist huvi pakub meile laevaehitus ja kõrgtehnoloogiliste metallkonstruktsioonide tootmine, uute metallitoodete logistika- ja teeninduskeskuste rajamine, tehniliste ja meditsiiniliste gaaside tootmine ja kinnisvaraarendus. Plaanime laiendada kontserni tegevust ka geograafiliselt,” kirjeldas ta kontserni investeerimisplaane.

BLRT Grupi kinnitatud majandusaasta aruande järgi moodustas kontserni käive möödunud aastal 303,8 miljonit eurot, mis oli 4% plaanitust suurem. „Taoline tulemus on järjekordne kinnitus sellele, et kontsern on kriisist toibunud. Tänu kontserni arenenud infrastruktuurile ja võimsale finantsbaasile õnnestus meil vältida probleeme likviidsusega, mis osutusid saatuslikeks isegi suurte ettevõtete jaoks. Vaadates juba olemasolevaid näitajaid, siis töötame sellel aastal veel efektiivsemalt,” ütles BLRT Grupi juhatuse esimees Fjodor Berman.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077