VKG töötleb põlevkivi võimsuse piiril

VKG põlevkivitöötlemistehas Petroter saavutas projekteeritud võimsuse. Siiani ei olnud ükski VKG Oili põlevkivitöötlemistehas suutnud täisvõimsust saavutada.

Petroteri tehas saavutas oma projekteeritud võimsuse poolteist aastat pärast käivitustööde algust. Tehas avati 2009. aasta detsembris ning tänavu juunis suutis tehas töötleda 3000 tonni põlevkivi ööpäevas, mis on tehase projekteeritud võimsuseks.

VKG Oilis töötab neli põlevkivitöötlemistehast, mis on käiku lastud aastatel 1936 kuni 1987. Ükski neist ei tööta projektvõimsusel, kuna seadmete reaalsed töötingimused on teooriast kaugel, ütleb ettevõtte juhatuse liige Nikolai Petrovitš. „Tegelikult töötava seadme viimine projektis arvestatud võimsusele on suur edusamm, mis annab tunnistust inseneride vilumusest,” kinnitab ta.

Põlevkivitöötlemistehas Petroter põhineb tahke soojuskandja tehnoloogial ning kasutab toorainena peenpõlevkivi. Tehase maksumus ulatus 70 miljoni euroni. Praegu läbib käitis patenteerimise protsessi. 2012. aasta alguses kavatseb VKG hakata ehitama teist Petroter-tehast, mille tehnilised andmed on täpselt samad mis esimesel tehasel.

Osale arutelus

  • Tanel Raig

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

Teabevara