Autor: Väinu Rozental • 13. juuni 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Värska Vesi juht: töötame eelkõige ida suunas

Eesti turg on liiga väike, põhjendas mineraalveetootja ASi Värska Vesi juhatuse esimees ja üks omanikest Urmas Jõgeva, miks nad on pürginud üha uutele naaberturgudele.

„Vaid väga spetsiifiline toode peab olema, et müüa ainult koduturul,“ lausus Jõgeva.

Värska Vesi müüb oma toodangut Lätti, Leetu, Soome ja Venemaale. „Turulemineku mõtteid on veel, kuid neist on vara rääkida,“ lisas Jõgeva.

Jõgeva kinnitusel töötatavad nad praegu eelkõige ida suunal. „Eelmise aasta suvel alustasime sinna müüki ja müüme pisut Pihkva oblastis ning Peterburi suunas,“ rääkis Jõgeva. „Venemaale müük on pisut riskiga seotud. Aga me oleme riskid maandanud ja sinna müügi läbi KredExi kindlustanud.“

Lätti ja Leetu müües riskide pärast muretsema ei pea, sõnas Jõgeva. „Seda enam, et Lätiga on meil juba pikemaajalised kogemused – müüme sinna, tõsi väikese vaheajaga, juba alates eelmisest sajandist,“ ütles ta. „Viimased kaks aastat oleme oma toodangut müünud Leetu. Müük läheb suhteliselt tagasihoidlikult, oleme osaliselt sees Maxima ja Rimi kaubandusketis.“

Äripäev küsis täna päevaküsimusena, kas plaanite välisturule minna ning kuhu? Päevaküsimus oli ajendatud tänasest Äripäeva kaaneloost, et Eesti ettevõtjate meelissihtkohaks välismaale investeerimisel on tõusnud Leedu.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077