Autor: Tanel Raig • 31. mai 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kunda Nordic Tsement muutis arved elektroonseks

Kunda Nordic Tsement käivitas uue arveldussüsteemi ja läks üle ostuarvete elektroonsele menetlusele koostöös informatsioonilogistika ettevõttega Itella Information. Ostuarvete elektroonne menetlus vabastab raamatupidajad mehaanilisest arvete sisestamise tööst.

Kõik Kunda Nordic Tsemendi ostuarved, olenemata formaadist (paberarved, PDF-arved, e-arved) suunatakse digitaalsesse ostuarvete haldamise keskkonda. Kogu ettevõtte sisene arvete menetlus, nende ülevaatamine ja kinnitamine käib samuti digitaalsel teel.

Kunda Nordic Tsemendi tööstuskontrolör Mari-Liis Sillaste sõnul otsustati üle minna ostuarvete elektroonsele menetlusele, et hoida kokku arvete kinnitajate ja arveinfo kasutajate aega. „Arvete autoriseerijate ning arvel oleva info kasutajate arv on meil ettevõtte spetsiifika tõttu suur - Kunda tehasealal paikneb mitu kontorit ning üks kontor on ka Tallinnas. Seetõttu võttis varem arvete kinnitusring ja paberarve arhiivist otsimine rohkem aega. Nüüd on võimalik kõik vajalikud toimingud ära teha operatiivselt oma töölaua taga ja vajadusel ka kodus või autos, kuna lahendus on veebipõhine,” selgitas Sillaste. Tema ütlusel jääb nüüd inimestel veidi rohkem aega oma muu töö tegemiseks, kuna iga arve pilt ja kinnitamine on klahvivajutuse kaugusel. Samas raamatupidajatele uuest süsteemist olulist kokkuhoidu ei teki kuna ka otse raamatupidamistarkvarasse arveinfot sisestades oli protsesse võimalikult palju automatiseeritud.

Kunda Nordic Tsemendi partnerite jaoks on nüüd olemas kindel kanal ja viis, kuidas arveid ettevõttesse elektrooniliselt saata. Lisaks on olenevalt hankijate kasutatavatest süsteemidest võimalik saavutada ka kokkuhoid arve trükkimisest ja postitamisest.

Itella Information tootejuhi Andres Lilleste sõnul muutub tänu ostuarvete elektroonsele menetlusele arveldusprotsess Kunda Nordic Tsemendi jaoks kiiremaks ja ülevaatlikumaks. Ostuarve andmed imporditakse automaatselt finantssüsteemi ning käsitsi sisestatavaid andmeid on minimaalselt. „Ostuarvete kinnitamine, konteerimine ja maksmine toimuvad digitaalselt ja see omakorda tähendab vähem vigaseid või ületähtaja arveid,” selgitab Lilleste.

Itella digiteerimisüksus on tänaseks kasvanud üheks suuremaks Eestis, kus muudetakse elektroonseks ligi 5 miljonit dokumenti aastas.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077