Autor: Romet Kreek • 5. mai 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Allikmäe: Harju Elektril on põhjust rahul olla

Intervjuu Harju Elektri juhatuse esimehe Andres Allikmäega.

Kuidas jäite rahule esimese kvartali tulemustega?Kuna märkame positiivseid arenguid kogu kontserni turgudel ja ehkki visalt, kuid siiski järjekindlalt hakkab meie tegevuses seda ka tunda andma, on meil veidi ka põhjust rahul olla.

Millised olid suurimad üllatused?Otseselt ei saagi üllatusi eksponeerida, aga äri iseenesest ei saa ju üllatustel eksisteerida, vaid meie lähtume eelkõige rahulikust, asjastatud, aga ka ettenägevast tegevuskavast.

Mis piirab Harju Elektri kasvu?Kasvu piirab ainult turg. Ja see pole ainult meie mure. Kõik muud argumendid piirangute kohta on ainult vähema või suurema vaevaga ületatavad tehnilised küsimused.

Kas Harju Elekter plaanib osa saada Rootsi ehitusbuumist?Kui me oleme oma „sillapea“ Rootsi juba maha saanud, siis on meil seal loomulikult ootusi ja lootusi. Oleks väär väita, et me panustaksime ainult Rootsi ehitusbuumile. Meie ei teinud seda ka Eesti ehitusbuumi olukorras. Pigem tahame oma kvaliteetsete ja tehniliste toodetega meie kõikides olulistes tootesegmentides seal turule pääseda ja Rootsi traditsioonilises konservatiivses ja ka mõningal määral protektsionistlikus ruumis edu saavutada.

Kuidas jäite PKC Groupi tulemustega rahule?PKC Group Oyj-i tulemustega lausa peab rahul olema. Investorid ja turutegijad on sama emotsiooni juba kandnud ka aktsia hinda.

Kas sel aastal on kavas korraldada PKC Groupi aktsiate müüki?

Kui me seda kas või osaliselt teeme, siis valime selleks sobiva hetke ja järgime vajalikke reegleid. Meil peab olema ka endal kindel arusaam, mida me saadud vahenditega peale hakkame ja kuhu investeerime. Kindlasti ei planeeri me oma osalust kogu mahus realiseerida. Antud finantsinvesteering on ka suurepärane vahend pangagarantiide ja tagatiste loomiseks.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077