Autor: Väinu Rozental • 19. aprill 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rapsiõlitehase alusepanija pankrot sai lõpu

Jõgevamaa rapsõlitehase käimalükkaja, Lõuna-Eesti omaaegse tuntud ärimehe Vambola Kolbakovi enamusosalusega Lõunatööstuse ASi pankrotipessa laekus kaheksa aasta jooksul vaid 72 000 krooni.

Tartu maakohus kinnitas täna oma määrusega Lõunatööstuse pankrotimenetluse lõpparuande ning vabastas Küllike Miti pankrotihalduri kohustustest.

„Pankrotimenetlusel kui sellisel ei olnud enam mõtet,“ põhjendas Mitt, miks ta taotles pankrotimenetluse lõpparuande kinnitamist. „Rohkem hagisid ja nõudeid kusagile enam esitada ei olnud. Kui pankrotiprotsess oleks jätkunud, oleksime kulutanud sellele rohkem, kui sellest tolku on.“

Miti andmeil kaitsti Lõunatööstuse vastu nõudeid kokku 5,8 miljoni krooni eest. „Füüsiliselt laekus raha 72 000 krooni,“ täpsustas Mitt.

Lõunatööstuse suurim võlausaldaja oli AS Konsultatsioonifirma Aare Sosaar, kelle nõue ulatus 5,3 miljoni kroonin. Konsultatsioonifirma Aare Sosaar oli ka pankrotiavalduse esitaja. Lõunatööstus pankrotistus 14.05.2003.

Vambola Kolbakov asutas Lõunatööstuse ASi 1996. aastal. Lõunatööstus oli Jõgevamaal Painkülas asuva rapsiõlitööstuse alusepanija ja käimalükkaja. Rapsiõlitootja AS Werol Tehased käivitus 1999. aasta 28. juunil. Alates 31.07.2006 kuulub õlitehas Rein Kilgi osalusega ASile Pere.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077