Autor: Anne Oja • 12. aprill 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Liviko kartelliasi läks riigikohtu täiskogusse

Riigikohus suunas Liviko kartelliasja otsuse langetamiseks kriminaalkolleegiumi täiskogule, kuna sellega tegelenud kolm kohtunikku olid eri meelt.

Riigikohtunikel Priit Pikamäel, Jüri Ilvestil ja Lea Kivil tekkisid kriminaalasja lahendamisel põhimõttelist laadi eriarvamused, seisab riigikohtu täna avalikustatud määruses. Sellisel juhul näeb seadus ette, et kriminaalasja arutab kriminaalkolleegiumi täiskogu.

Ringkonnakohtu otsuse vaidlustasid Janek Kalvi ja AS Liviko ning Igor Zavizion.

Mullu novembris jättis Tallinna ringkonnakohus muutmata Liviko ja Forgola Grupi ning nende juhtide süüdimõistmise kartellileppe sõlmimises, millega Kalvi sai rahalise karistuse 719 700 krooni, Zavizion 21 750 krooni ja Forgola juhatuse liige Aleksandr Skoblov 57 500 krooni. Lisaks määras kohus Livikole juriidilise isikuna 1,5 miljoni krooni suuruse ning Forgolale 750 000 krooni suuruse rahalise karistuse.

Kalvi on varem väljendanud oma muret, teda on kahel korral süüdimõistetud hinnakokkuleppes, mida ta ei ole teinud ega soovinudki teha.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077