Autor: Indrek Kald • 1. aprill 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Neinar Seli firma käive kasvas 14%, ligi 400 miljonini

Tootmis- ja kinnisvaraettevõtteid ühendav AS Rondam Grupp kasvatas auditeeritud andmetel mullu käivet 13,6 protsenti, 397,6 miljoni kroonini (25,5 miljonit eurot).

Neinar Seli ainuomanduses kontserni ettevõtted teenisid kokku 18 miljonit krooni (1,15 miljonit eurot) kasumit, mis on võrreldes eelnenud aastaga 44,5% enam.

Kontserni juhtiva ASi Estiko juhatuse liikme Ain Tammvere sõnul avaldas konsolideeritud majandustulemustele positiivset mõju eelkõige Estiko-Plastari areng. "Suutsime aasta jooksul kindlustada oma positsioone Baltimaades ning kahekordistada ekspordikäivet Skandinaavias,“ märkis ta. 

Kontserni kuuluvate tootmisettevõtete ekspordimaht kasvas möödunud aastal ligi kolmandiku võrra, 105 miljonilt 141 miljoni kroonini. Ekspordimahtude suurenemisele Skandinaavia turgudel aitas kaasa eelmisel aastal saadud rahvusvaheline BRC/IoP sertifikaat, mis on hankekonkurssidel osalemise eeltingimus.

Tammvere sõnul edenesid tootmise kõrval ka kinnisvaraprojektid. "Neist suurimas, Tasku keskuses läbi viidud kontseptsiooniuuendus kahekordistas aasta teises pooles külastusi ning kasvatas kaupluste käivet kolmandiku võrra," märkis ta.

ASi Rondam Grupp kuuluvad plastpakendeid ja pakkematerjale tootev AS Estiko-Plastar ning kinnisvaraarendusele ja üürimisele keskendunud Estiko Investeeringute AS, AS Emajõe Kaubahall, AS Emajõe Ärikeskus, AS Tasku Keskus, AS Station Hotel, OÜ E-Kaubamaja, OÜ Estiko Kinnisvarahaldus ja AS Estiko.

Aruandeaastal töötas kontserni ettevõtetes kokku 170 inimest. Võrreldes eelnenud aastaga töötajate arv ei muutunud.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077