Autor: Anu Jõgi • 30. märts 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Saab on reklaami eest kuude viisi võlgu

Autotootja Saab Automobile reklaamifirma Lowe Brindfors on ettevõttega maksmate arvete pärast koostöö katkestanud, kirjutab Kauppalehti.

Lowe Brindforsi tegevjuhi Bjarte Eide sõnul pole Saab reklaamiarveid tasunud detsembrist saadik. Võla suurust Eide siiski ei avalikustanud.

Rootsi meedia teatel katkes tootmine Saabi tehases Trollhättanis teisipäeval, kuna maksmata arvete tõttu ei jätku komponente.

Saab Automobile Hollandi päritolu omanikfirma Spyker Cars N.V möönis tänahommikuses pressiteates, Et ettevõtte Trollhättani tehases oli „lühike tootmiskatkestus“. Täna läks tootmine jälle tavapärasel moel käima.

Sykeri aktsia hind kukkus hommikul Amsterdami börsil teisipäevase tootmiskatkestuse uudise peale langusesse.

Spykeri teatel on teatud allhankijad peatanud osade edastamise Saabile maksude ja tarnetingimuste üle peetavate läbirääkimiste tõttu. Saabi nõukogu esimees Victor Muller ütles Reutersile, et „üks allhankija tahab hindu tõsta“.

Transpordifirma DB Schenker ütles uudisteangentuurile TT, et on samuti viimastel päevadel tasumata arvete pärast kauba vedamise Saabile katkestanud. Nüüd tasu laekumise järel saab Saab osa kaupa kätte, aga osa jääb Shenkeri teatel ikka veel ootama.

Schenkeri teatel ei tema see firma, kes tahab Saabilt lisaraha saada. Vastupidi, ta pole pikka aega kokkulepitud summasidki kätte saanud ega selgitust arvete tasumise viibimise kohta.

Saabi kauaaegne tegevjuht Jan Åke Jonsson teatas reedel, et läheb maikuust pensionile.

Hiinlaste omandusse läinud Volvo teatas eile, et palkab Göteborgi tehasesse tuhat uut töötajat, peamiselt insenere. Kuna Göteborgist on Trollhättanisse alla saja kilomeetri, usutakse Rootsis, et Saab võib tootearenduse insenere Volvole kaotada.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077