Autor: Indrek Kald • 30. märts 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Energia müük kahanes veebruaris 2%

Eesti Energia müüs veebruaris Baltimaades ja elektribörsidel 962 gigavatt-tundi (GWh) elektrienergiat. Müük kahanes võrreldes mullu veebruariga ligi kaks protsenti.

Reguleeritud hinnaga ehk Eesti suletud turul müüs Eesti Energia veebruaris 571 GWh elektrienergiat, mis on 24% vähem võrreldes eelmise aasta sama kuuga. Reguleerimata hinnaga ehk avatud turgudel ja elektribörsidel müüdi veebruaris 391 GWh ehk 70% rohkem elektrienergiat kui mullu.

Eesti jaeturu klientidele ehk nii suletud kui ka avatud turu lõpptarbijatele müüs Eesti Energia veebruaris ligi üheksa protsendi võrra vähem elektrienergiat kui aasta tagasi ehk 566 GWh.

Lätis kasvas müük viie protsendi võrra, kokku müüdi jaeklientidele Lätis 28 GWh elektrienergiat. Veebruari lõpu seisuga oli Eesti Energial Lätis 111 jaeklienti.

Leedus moodustas elektrienergia jaemüük veebruaris 28 GWh. Pärast elektrituru avanemist 1. jaanuaril 2010 on Eesti Energia jaeklientide arv ja müügimaht Leedu jaeturul suurenenud. Veebruari lõpu seisuga oli Eesti Energial Leedus 103 jaeklienti.

Elektrienergia keskmine müügihind Eesti suletud turul ilma võrguteenusteta oli veebruaris 31,6 eurot megavatt-tunni kohta (€/MWh). Keskmine baaselektrienergia hind Nord Pooli Eesti piirkonnas oli veebruaris 47,7 €/MWh ning Soome piirkonnas 64,8 €/MWh.

Eesti Energia tootis veebruaris 15 800 tonni (99 400 barrelit) vedelkütuseid, mis on viis protsenti vähem kui mullu veebruaris. Põlevkivist toodetud vedelkütuste müügihinda mõjutab läbi kütteõli maailmaturuhinna toornafta maailmaturuhind – veebruaris oli Brent toornafta keskmine hind 75,9 eurot barreli eest, mis on 40% rohkem võrreldes eelmise aasta veebruariga.

Soojusenergiat müüs Eesti Energia veebruaris 251 GWh. Müük kasvas võrreldes 2010. aasta veebruariga neli protsenti.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077