Veebruari külm tõi elektritarbimise rekordi

Külm ilm tõi 23. veebruari hommikul 9.45 -9.50 ajal selle talve elektritarbimise koormusrekordi, mil tarbimine oli 1517 MW, jäädes vaid veidi alla mullu jaanuaris tehtud kõigi aegade rekordilisele tarbimisele 1587 MW.

Kuu kokkuvõttes kasvas elektritarbimine võrreldes eelmise aastaga 2% (786 GWh-ni), kliendigruppide lõikes kasvas keskmisest neli kraadi külmema ilma tõttu väiketarbijate osa, suurtarbijate grupis tarbimine veidi langes.

Elektrit toodeti Eestis veebruaris 1004 GWh, mis kattis Baltikumi elektritarbimisest 43%. Läti elektritootmine on tänu kasvanud hüdroenergia tootmisele aastatagusega võrreldes 21% suurem. Leedu kattis elektritootmisega oma tarbimise 40% ulatuses, mistõttu 60% ulatuses tuli tarbimine katta impordiga. Sellest ligi 51% ulatuses osteti elekter Venemaalt ja Valgevenest. Läti saldo oli positiivne.

Võrreldes aastatagusega langes veebruarikuus Eesti elektrieksport 21% (294 GWh-ni). Selle põhjustas Estlink1 katkestus, mil Eesti-Soome suunal kauplemist ei toimunud, samuti Läti suurenenud elektritootmine. Enim eksporditi elektrit Soome (61%), Leetu (25%) ning Lätti (14%).

Veebruarikuu koguimpordiks kujunes 62 GWh, millest enim imporditi elektrit Leedust (59% kogu impordist). 41% imporditi Lätist ning Soomest elektrienergia importi ei olnud.

Osale arutelus

  • Kadrin Karner

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

Teabevara