Autor: Alyona Stadnik • 22. märts 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Prokuratuur: Terje Eipre on süütu

Viru ringkonnaprokurör jättis rahuldamata põlevkiviõli ekspordiga tegelenud OÜ Select Oil NV omaniku Nikolai Reismani avalduse, milles ta taotles kriminaalasja algatamist Select Oil NV endise pankrotihalduri, vandeadvokaat Terje Eipre suhtes.  

"Ringkonnaprokurör, olles tutvunud Nikolai Reismani poolt esitatud avalduse ja muude asjaomaste materjalidega leidis, et OÜ Select Oil NV (pankrotis-toim.) endise pankrotihalduri vandeadvokaat Terje Eipre tegevuses ei ilmne karistusseadustikus käsitletud ega ka muude kuritegude tunnuseid, mistõttu tuli   kriminaalmenetlus Nikolai Reismani 17.märtsi avalduse alusel alustamata jätta," kommenteeris Viru ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Mari Luuk.

Põlevkiviõli ekspordiga tegelenud OÜ Select Oil NV omanik Nikolai Reisman esitas eelmisel nädalal prokuratuurile avalduse, milles palus kontrollida, kas Eipre on pannud toime karistusseadustikus kirjeldatud kuriteod ehk usalduse kuritarvitamise, tõendite kõrvaldamise ja tunnistajate kohtusse ilmumise takistamise.

Avalduses täpsustas Reisman, et riigikohus vabastas tänavu 2. veebruaril Eipre Select Oil NV pankrotihalduri ametist, sest Eipre pole täitnud pankrotihalduri ülesandeid hoolikalt ja ausalt. Riigikohus jättis jõusse Viru maakohtu eelmise aasta 31. mail tehtud määruse, milles Reismani selgitusel leiti, et Eipre on pankrotiprotsessi käigus eelistanud ühe võlausaldaja huve ülejäänutele. Riigikohus nõustus, et Terje Eipre käitumine pankrotihaldurina on olnud vastuoluline ja ei ole kooskõlas pankrotiseadusest tuleneva kohustusega täita oma ülesandeid hoolikalt ja ausalt.

Riigikohtu poolt jõusse jäetud Viru maakohtu määruses heitis kohus Reismani andmeil Eiprele ette, et ta ei ole OÜ Select Oil NV pankrotiprotsessi käigus vaielnud vastu OÜ T.R. Tamme Auto 35,2 miljoni krooni suurusele nõudele, kuigi teadis, et antud nõude üle on käimas eraldi kohtuprotsess.

Select Oil NV tegeles kuni 2009. aastani vedelate kütuste, põlevkiviõli ja bituumeni müügiga. Ettevõtte käive enne pankrotiprotsessi sattumist 2007/2008. majandusaastal oli 465,2 miljonit krooni ja kasum 6,7 miljonit krooni.

Viru maakohus algatas Select Oil NV pankrotimenetluse 5. märtsil 2009. Firma pankrotti taotles OÜ T.R. Tamme Auto ja Select Oili kauaaegne äripartner Kiviõli Keemiatööstuse OÜ, mis müüs aastaid suure osa oma toodangust Select Oil NV kaudu. Mõlema ettevõtte omanikeringi kuulub ärimees Toomas Tamm.

 

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077