Autor: Alyona Stadnik • 15. märts 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Suva juht: surve kaubanduskettidelt on suur

Suva ASi omaniku ja juhi Viktor Saarestiku sõnul paneks teda koostööst jaeketiga loobuma väga rasked tarnetingimused ning surve lõngatootjatelt ning kaubanduskettidelt.

„Need on tingimused, mis pigistavad tootja kahe tule vahele. Näiteks ühel pool on suured lõngatootjad ja teisel pool on kaubandusketid. Samuti ka maksetähtajad ja allahindlused, mida jaeketid nõuavad,“ loetles Saarestik keerukaid olukordi tootja jaoks.

Saarestiku sõnul on tooraine hinnad tõusnud väga palju ja nad olid sunnitud hinda tõstma. „Aga see hinnatõus läks enam-vähem, keegi ei hakanud väga palju vastu. Kõik said aru, et see ei olnud meie soov ning me püüdsime hinda tõsta minimaalselt, lootes, et puuvill läheb odavamaks,“ lausus Saarestik.

Saarestik lisas, kui nemad tõstavad hinda umbes 10%, siis kaubandus paneb veel kuhjaga juurde. "Kui hakatakse väga pigistama, nii et me näeme, et kukume miinustesse, siis oleme sunnitud loobuma. Ei ole mõtet endale miinust toota," lausus ta.

Tere piimatööstus peatas nädalavahetusel kõikide Tere toodete tarnimise Comarketi kauplustele ning lõpetas Comarketi poolse lepingu rikkumise ja usalduse kaotuse tõttu koostöö ettevõttega.

 

 

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077