Autor: Anu Jõgi • 4. märts 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Atria juht lasti päeva pealt lahti

Soome toiduainetööstusettevõtte Atria juhatuse esimees Matti Tikkakoski lahkus täna ettevõtte juhi kohalt ning nõukogust, teatas ettevõte börsile.

Parasjagu tegevust efektiivistava ja Venemaa sealiha kõrge hinna tõttu kannatav Atria toidukontsern lasi kehva tulemuse pärast lahti tegevjuhi Matti Tikkakoski, ütles ettevõtte nõukogu juht Martti Selin Kauppalehtile.

Eestis viie seafarmiga esindatud Atria teatas veebruari keskel, et ettevõtte tulemus halvenes eelmise aasta lõpus seoses Venemaa äri kasvanud kahjumiga. Kolm nädalat pärast seda teatas lihatootja, et ettevõtte tegevjuht lahkub ametist.

Martti Selini sõnul oli Tikkakoski lahkumise põhjuseks, et nõukogu poolt ette pandud majanduseesmärgid on täitmata ja ettevõtte rentaablus pole paranenud. Tema sõnul Atria efektiivsemaks muutmine siiski edeneb.

Venemaalt tuleb ligi kümnendik Atria käibest. Ettevõte on otsustanud loobuda Venemaa tooraine riskist suure investeeringuga: aastaks 2012 peaks olema seal 250 000 siga. Praegu on Venemaal 50 000 siga, millele on kulunud juba 15-20 miljonit eurot.

Kuni uue juhi leidmiseni juhib Atriat senine asejuht Juha Gröhn, kes on Atria Skandinaavia tegevdirektor ja Atria juhatuse aseesimees. Selin ei tahtnud spekuleerida, kas uus juht võiks tulle maja seest. „Oleme just alustamas otsinguid,“ lisas ta vaid.

Sel aastal peaks Atrial eelmisest paremini minema. „Kui võrrelda eelmise aastaga, mil oli toiduainetööstuse streik ja muid äri segavaid asjaolusid, siis peaks kindlasti tulema parem aasta,“ märkis Selin.

Atria on üks kahest lihatööstusest Eestis, kellel on täielik tootmisahel alates oma tooraine kasvatamisest lõpetades valmistoodete müügiga. Atriale kuulub viies maakonnas kokku viis seafarmi – Linnamäe Lääne, Palamuse Jõgeva, Teedla Tartu, Saverna Põlva ja Savikoti Viljandi maakonnas. Atria loomakasvatuse süsteemis kasvab aastas kokku 70 000 siga.

Tikkakoski on olnud Atria juhatuse esimees alates 2006. aastast.

Atria aktsia tõusis kella 9:03ks 1,8 protsenti, 8,65 eurole.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077