Autor: Birjo Must • 2. märts 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tootmisettevõtte juht: võtsime suuna efektiivsusele

Oleme võtnud suuna efektiivsuse suurendamise poole ja kavatseme seda ka käesoleval aastal jätkata, rääkis ehituskonstruktsioonide tootmisega tegeleva Favor AS juhatuse esimees Mart Proos.

„Vähendasime töötajate arvu juba 2009. aastal, samas suurendasime tootmismahtusid 2010. aastal,“ rääkis Proos.

Kas see tuleneb otseselt sellest, et tööd on hakatud efektiivsemalt tegema või tuleneb see tellimusportfelli muutustest, on Proosi sõnul tõlgendamise küsimus.

Juhi kinnitusel on aga ettevõtte efektiivsuse näitaja võrreldes 2009. aastaga kasvanud. „Inimeste arv kasvas eelmisel aastal võrreldes 2009. aastaga, kuid võrreldes tippajaga 2008. aastal on neid siiski tükk maad vähem. Samas tootmismahud hakkavad vaikselt liikuma aastate 2007 - 2008 tasemele,“ selgitas Proos. 

Käesoleval aastal plaanib ettevõte teatud töölõikudesse Proosi kinnitusel kindlasti inimesi juurde värvata. „See number ei saa aga olema väga suur, sest põhiküsimus on endiselt efektiivsus. Olemasolevad töötajad tuleb efektiivselt tööle saada,“ lausus Proos. 

Kui 2008. aastal töötati ettevõttes kolmes vahetuses, siis täna kahes vahetuses. „Kõikides töölõikudes ei tule meil kolme vahetust kindlasti sel aastal ja tõenäoliselt ka järgmisel mitte,“ kinnitas Proos.

Äripäev kirjutab täna, et äsja avaldatud statistika kohaselt tegid Eesti ettevõtted möödunud aasta neljandas kvartalis pisut vähema arvu töötajatega viiendiku võrra suurema käibe.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077