Autor: Silvia Kruusmaa • 21. veebruar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Veskimägi: messidel käimine vajalik

Standardi juht Enn Veskimägi leiab, et mööblisektoris on messidel käimine kindlasti vajalik ega ole mahavisatud raha.

"Tasub käia küll. Aga erinevates majandusharudes on see erinev. Noobi (Tarmo Noop - toimet.) omanikud on ju Soomes, aga põhiline turg Eestis. Standardil on aga turg just väljapoolt Eestit. Meie sektori puhul võin öelda, et toetused on õigesse kohta läinud,“ vastas Veskimägi päevaküsimusele, kas tuleks lõpetada ettevõtjatele messitoetuste jagamine, sest need on üks ebaefektiivsemaid teid ekspordipartnerite leidmiseks.

A. Le Coqi juht Tarmo Noop kritiseerib riigi rahade toel välismessidel osalemist, öeldes, et messid on üks ebaefektiivsemaid teid partnerite leidmiseks.

Veskimägi sõnul peab mööblisektoris regulaarselt messidel käima, et olla nähtav ja jõuda välisturgudele. „Kontaktid ei teki ju firmade, vaid persoonide vahel,“ rääkis ettevõtja.

Veskimägi sõnul kasutavad ettevõtjad messide käimise aega efektiivselt ära, seda motiveerib tegema ka ettevõtja enda messil käiku panustatud raha.

„Näitusele minek ja osalemine on 30%, kuid ülejäänud 70% tuleb tööst kontaktidega. Ja see tähendab järjepidevat ja igapäevaselt tööd. Näiteks kui sõeluda messil saadud 100st 10 kontakti, siis nende osas võib lepinguid tulla ca 30-50% osas,“ nentis Veskimägi.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077