Maag Piimatööstus kasvatas toodangumahtu ja käivet 10%

Maag Piimatööstuse toodangumaht 2010. aastal oli 46 000 tonni ning müügikäive 36,7 miljonit eurot. Võrreldes 2009. aastaga suurendas ettevõte nii müügikäivet kui toodangumahtu 10% võrra.

Maag Piimatööstuse juhatuse esimehe Valdis Noppeli sõnul oli 2010. aasta kõigile piimasektoris tegutsevatele ettevõtetele väga raske. „Toorpiima hind kasvas aasta jooksul neljandiku võrra ning tihe konkurents turul soodustas otsima võimalusi tooraine- ja tootmiskulude optimeerimiseks,“ kinnitas Noppel.

Piimatootjad jälgivad Valdis Noppeli sõnul tööstuste suhtumist ja maksekäitumist väga tähelepanelikult. „Me hoolime on tarnijatest – maksame õigeaegselt ja õiglast hinda, mille tulemusena on meil kasutada ka väga kvaliteetne tooraine,“ selgitas Noppel.

Ettevõtte auditeeritud tulemused selguvad I kvartali lõpuks, kuid juhi sõnul lõpetas Maag Piimatööstus möödunud aasta 36,7 miljoni eurose käibe juures positiivselt. „Vaatamata väga keerulisele aastale piimandussektoris, mida mõjutas ühelt poolt toorpiima ja teiste sisendite, näiteks suhkru, mooside ja pakendite, märkimisväärne hinnatõus ning teisalt kaubanduskettide surve, mis pole võimaldanud samaväärselt väljamüügihindu tõsta, suutsime lõpetada aasta positiivse tulemiga,“ kinnitas Noppel, lisades, et 2011. aastaks prognoosib ta Maag Piimatööstusele 39 miljoni eurost käivet.

Maag Piimatööstuse turundusjuhi Ruta Kallaspooliku sõnul tõi ettevõte 2010. aastal turule 21 uut toodet.

Maag Piimatööstus alustas sügisel Jõhvi tootmise juurdeehitust, mille tulemusena lisandub käesoleva aasta lõpuks üle 3400 m² tootmis- ja laopinda ning selle tagajärjel koondub praegu Rakveres ja Jõhvis asuv tootmine kokku ühte kohta Jõhvis.

Maag Piimatööstus AS kuulub toiduainete tootmise- ja müügiga tegelevasse kontserni Maag Grupp. Maag Grupp põhineb Eesti kapitalil ning sellesse kuuluvad lisaks Maag Piimatööstusele ka Maag Lihatööstus ja Maag Konservitööstus.  

Osale arutelus

  • Kadrin Karner

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

Teabevara