Autor: Väinu Rozental • 4. veebruar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Jaan Õunapuu ei toeta kütuseturul ühe vitsaga löömist

Ma arvan, et 100 000eurone tagatismäär ei tohiks jääda kehtima ja asi tuleks lahendada paindlikumalt, ütles riigikogu rahanduskomisjoni liige, fraktsiooni mittekuuluv saadik Jaan Õunapuu.

„Näiteks võiks aluseks võtta kütusemüüja käive või mingi teine-kolmas komponent,“ pakkus Õunapuu ning lisas, et tema praegu ühe vitsaga löömist kütuseturul ei toeta.

Äripäeva tänane kaanelugu räägib, milliseid skeeme pidi jõuab vedelkütus jaeturule. Teemast ajendatuna esitas Äripäev riigikogu rahanduskomisjoni mitmele liikmele päevaküsimuse, kas 100 000 eurot tagatisena on piisav summa, et kütuseturul korda luua?

„Olen nõus kütuse väikeste jaemüüjatega, kes ütlevad, et 100 000 eurot on neile palju,“ rääkis Õunapuu. „See tähendaks ohtu, et väiksemates kohtades pannakse tanklad kinni.“

Õunapuu sõnul saab riigikogu rahanduskomisjon järgmise nädalal teisipäeval kokku ning kindlasti hakkab paindlikke võimalusi arutama. „Rahanduskomisjon on saanud pärast seaduseelnõu esimest lugemist väga erinevaid pöördumisi ja seiskohavõtte,“ lisas Õunapuu.

Riigikogu rahanduskomisjon algatas eelmise aasta detsembri keskel eelnõu „Vedelkütuse seaduse ja sellega seonduvate teiste seaduste muutmise seadus“. Praeguse eelnõu kohaselt hakatakse alates 1. aprillist nõudma miinimum 100 000 euro suurust tagatist kõigilt kütuse müügiga tegelevatelt firmadelt. Väikeste kütusemüüjate arvates käib tagatisraha nõudmine neile üle jõu ja suuremate kütusemüüjate arvates on 100 000 eurot liiga vähe.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077