Ajal, kui Eestis sulgevad leivatööstused ridamisi oma tegevust, laiendas Võru endises leivatehases tegutsev Eesti Pagar ASi tütarettevõte külmutatud saiakeste tööstus Cristella VT OÜ aasta alguses tootmist ja suurendab tänu sellele ekspordimahtu.
„Selle aasta algul käivitasime täisautomaatse külmutatud väikesaiade liini,” rääkis Cristella juhataja Merike Tenso Võrumaa Teatajale. Investeeringu maht oli kokku 1,7 miljonit eurot, sellest 20 protsenti kattis EASi ettevõtlustoetus. Uued masinad on pärit Šveitsist ja võimaldavad toota külmutatud täidisega saiakesi sama töötajate arvu juures suurendada tootmismahtu.
Tänavu on kavas suureneva nõudluse tõttu suurendada ekspordimahtu 15–20 protsendini. „Praegu on numbrid suuremad kui 2010. aasta jaanuaris,” rääkis Tenso, kelle sõnul pakutakse Cristella tooteid näiteks Estonian Airi lennukitel, Tallinki laevadel ja paljudes Tallinna restoranides.
Seotud lood
Tänapäevane tootmisprotsesside planeerimine nõuab tõhusust – täpsust ja kiirust, mida ei ole võimalik saavutada ilma operatiivsete reaalaja andmeteta. See teema tõusis teravalt esile Covidi ajal, kui tarneahelad olid tugevalt häiritud, ning on jätkuvalt väga oluline, sest rahvusvaheline ärikeskkond on endiselt volatiilne.