Autor: Koit Brinkmann • 28. jaanuar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Veolia: Iru prügitehas on liiga võimas

Iru prügipõletustehase projekti puhul on problemaatiline, et tegemist on riigile kuuluva ettevõttega ehk sisuliselt nad riskivad riigile kuuluva rahaga, ütles Veolia Keskkonnateenuste juht Argo Luude.

"See tehas on Eesti jaoks selgelt liiga võimas. Mina nimetan seda riskiprojektiks, sest neil pole mingit kindlust ei prügi saamise ega sooja müügi osas," lausus Luude. Tema sõnul sunnib uus tehas Eesti Energiat ääretult agressiivselt käituma, et turult maht kätte saada.

"Agressiivsus väljendub hinnasõjas ja kui põletustehas on teistest konkurentidest umbes viie aasta pärast lahti saanud, siis hakatakse hindu tõstma," prognoosis Luude.

"Kardan, et kui põletustehas ei saa mahtu täis, siis hakkab Eesti Energia poolt lobitöö – oleme nüüd nii palju investeerinud ja muutke seadust, et sellega prügi garanteerida," lisas ta.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077