BLRT tütarettevõte investeerib Lätti 20 miljonit

1999. aastal BLRT Grupi ja Saksa gaasifirma Messer Group GmbH asutatud Elme Messer Gaas suurendab Lätis oma tootmismahte seitse korda, investeerides ligi 20 miljonit eurot, teatas ettevõte. 

Suuremahulise laiendamise ajendiks oli uue lepingu sõlmimine Liepajas Metalurgsiga, mille järgi Elme Messer Metalurgs varustab metallurge tootmisprotsessis vajaliku gaasilise hapniku ja lämmastikuga. Samas Toodetud gaaside maht aastas kasvab praeguselt 7 miljonilt kuupmeetrilt 50 miljoni kuupmeetrini. Kahe ettevõtte koostöö algas 1999. aastal ja uus leping pikendab seda veel 15 aastaks. Tehase rajamisega plaanitakse valmis saada 2012. aasta suveks.

“Uus leping on tähtis ja huvipakkuv mitte ainult tootmismahtude kasvu ja pikaajalise koostöö pärast, vaid ka moderniseerimisel kasutatavate innovaatiliste õhueraldustehnoloogiate unikaalsuse pärast,” selgitas Elme Messer Gaasi kontrolliosakonna juhataja Aleksandr Timarov.

Timarovi kinnitusel läheb tootmise moderniseerimine, sealhulgas investeeringud tütarettevõttesse, ja tehase ja infrastruktuuri rajamine Elme Messer Gaasile maksma umbes 20 miljonit eurot. Kolm miljonit sellest saab ettevõtte toetuse näol Läti Investeeringute ja arengu agentuurilt (LIAA), mis on Eesti EASi Läti analoog.

Elme Messer Gaas tegutseb aktiivselt oma tütarettevõtete kaudu Baltimaades, Kaliningradis ja Ukrainas ning pakub oma klientidele kõikvõimalikke tehnilisi gaase, paigaldab ja hooldab gaasiseadmeid ja on turuliidriks rakendusgaasitehnoloogiate vallas.

Osale arutelus

  • Kadrin Karner

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

Teabevara