Autor: Anu Jõgi • 18. jaanuar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lõpp libisemisele – naastjalanõud tulevad

Soome firma Sievin Jalkine pakub libedaks ajaks naastudega jalanõusid, kirjutab Kauppalehti.

Sievin Jalkine on patenteerinud esimesena maailmas naastjalanõud. Ettevõtte tegevjuht Markku Jokinen on pikka aega kestnud tootearendusega rahul. „Turvajalanõult oodatakse talvistes oludes paljut ja see uus naastumehhanism lubab libisemisriski kõvasti vähendada,“ ütles ta.

Soomes tuleb aastas ette 50 000 libisemisjuhtumit, mille ravikulud ulatuvad paari miljardi euroni. Selle majanduslik mõju on suurem kui libeduse tõttu põhjustatud liiklusõnnetuste kulud.

Jalkine jalanõu talda on sisse ehitatud naastamehhanism, mis võimaldab naastud siseruumi jõudes või teeolude muutudes kergesti jalanõu sisse tõmmata. Kui minnakse libedale, saab naastud kasutusele võtta jalanõus olevast nupust pöörates ilma neid jalast ära võtmata.

Sievin Jalkine Oy on jalanõutootja, kes annab tööd rohkem kui 550 inimesele. Sel aastal kavatseb ettevõte töötajaid juurde palgata. Ettevõte ekspordib poole oma toodangust, kõik jalanõud valmistatakse Soomes.

Sievi kontserni käive oli eelmisel aastal 55 miljonit eurot, mis on 20 protsenti rohkem kui aasta tagasi.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077