Autor: Silvia Kruusmaa • 6. jaanuar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vähi tõstis töötajate palka 20%

Ligikaudu 550 töötajaga AS Silmet tõstis alates 1. jaanuarist kõigi töötajate palka 20%, kuid mitmes teises Ida-Virumaa ettevõttes praegu palgatõusust ei räägita.

"Viimased kolm aastat ei saanud me töötajate palku tõsta, sest olukord haruldaste muldmetallide maailmaturul oli keerukas. Nüüd on aga asjad läinud paremuse poole," rääkis Silmeti nõukogu esimees Tiit Vähi ütles ERR-i uudisteportaalile.

Kontserni Silmet Grupp teistes ettevõtetes palgad sel aastal ei tõuse, sest Tiit Vähi sõnul olid need niigi Ida-Virumaa keskmisest kõrgemad.

Narva tekstiiliettevõtte Eurotekstiil juhatuse liige Igor Poleštšuk ütles, et firma on praegu kujunemisjärgus [eelmise aasta lõpus ostis Eurotekstiil Kreenholmilt sisseseade - toim] ning seetõttu palkade tõstmine päevakorras ei ole, nahatööstuse Nakro omaniku Aleksandr Brokki arvates on võimalik, et selle aasta sügisel tõstetakse töötajate palku 5-7%, kuid see sõltub tellimuste arvust.

Reedeses Äripäevas ilmub lugu Eesti suurimatest sotsiaalmaksu ja keskmise palga maksjatest. Silmet on Äripäeva koostatud palgatabelis 175. kohal ning sotsiaalmaksumaksjate edetabelis 90. kohal.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077