Autor: Anne Oja • 26. detsember 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nefab projekteerib suurt tehase laiendust

Eripakendite tootja Nefab Packaging projekteerib praegu olemasoleva tootmisega võrreldes vähemalt sama suurt laiendust, tunnistas Äripäevale ettevõtte juht Erkki Susi.

"Jah, meil on plaan laieneda ja oleme praegu projekteerimise faasis," ütles Susi märkides, et ei tahaks poolikust asjast veel kuigi täpselt rääkida, kuna lõplikud laienemismahud selguvad alles kuskil jaanuari keskpaiku.

Tuleval aastal samal ajal uus tehas juba töötab, sest muidu ei suudaks Nefab klientide soove täita, selgitas Susi.

Ta tõdes samas, et laienemisplaane haudus tootmisettevõte juba enne masu, kui tehase võimsust nappima kippus. "Vahepealsed masuaastad võtsid hoo maha," selgitas Susi, miks juba algselt laienemise võimalustega krundil alles praegu ehituseks läheb.

Täna on Nefabil 4000 ruutmeetrit tootmispinda. "Põhimõtteliselt peaksime tootmispinda kahekordistama," märkis Susi.

2008, 2009. ja 2010. aasta majandusnumbrid pole omavahel võrreldavad, sest selle aasta alguses kulus tervelt üks kvartal Rootsist Eestisse toodud tootmisüksuse üles seadmisele. Sel ajal tootmine seisis.

Esimene tehas toodi Eestisse aga üle juba 2009. aasta lõpul, mistõttu langes selle aasta käive eelmise aastaga võrreldes tervelt 39%.

Ülemöödunud nädalal rääkis Susi tehast väisanud ajakirjanikele, et müüginumbrid saavutasid hiljuti viimase 10 aasta rekordi. Selle aasta II poolaasta käive on kindlalt tagasi masueelses ajas ja isegi ületab seda, kinnitas Susi pühade eel tagasihoidlikult.

Nefab Eesti ASi asemel tegeleb nüüd tootmisega Nefab Packaging OÜ, kuna kontsern otsustas tootmise ja kinnisvara erinevatesse firmadesse viia.

 

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077