Autor: Anne Oja • 25. detsember 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Paks lumi katkestab elektrit

Eile alanud lumesaju ja tuisuga kaasneb elektrikatkestuste sagenemise. Kuna lumesadu võib kesta mitu päeva ja on kohati tihe, elektrikatketuste oht püsib.

Rikkeid võib enam esineda just metsatrassidel paiknevatel õhuliinidel, sest liinidele võivad kukkuda lume raskuse all murduvad puud ja oksad, teatas Eesti Energia.

 Elektrivõrgu rikkeid likvideerivad nii Jaotusvõrgu kui ka ettevõtte partnerite brigaadid. Mõnel juhul võib elektrivarustuse taastamine siiski viibida, sest ligipääs liinitrassidele on kinnituisanud kõrval- ja metsateede tõttu raskendatud.

Inimestel, kelle maja veevarustus sõltub elektrist, soovitab Jaotusvõrk varuda joogivett ning alternatiivsed valgustusallikaid. Samuti tuleks laadida täis mobiiltelefoni aku. Katkestuse korral on soovitatav elektriseadmed välja lülitada, et vältida nende kahjustumist. Katkenud elektriliinidele ei tohi läheneda ega neid puudutada,

Elektrikatkestuse tekkides tuleks oodata enne rikkenumbrile helistamist 15-20 minutit, kuna selle ajaga jõuab katkestuste info infosüsteemi ja nõnda saab helistaja täpsemat infot rikke seisust.

Kui automaatvastajale loetud tekst juba sisaldab helistaja piirkonna rikkeinfot, pole vaja rikkest klienditeenindajale teatada, kuna selle likvideerimisega juba tegeletakse.

 Kui automaatvastaja sõnum ei sisalda helistaja piirkonna riket, tuleb jääda liinile. Helistaja ühendatakse klienditeenindajaga pärast automaatvastuse lõppu. Ulatuslike elektrikatkestuste puhul võib rikketelefoni ootejärjekord pikeneda.

Rikkest saab teatada ka SMSiga või veebilehel.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077