Autor: Alyona Stadnik • 21. detsember 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tere: kokkulepe E-Piimaga jäi pigem vormi taha

ASi Tere juhatuse esimehe asetäitja Ülo Kivise sõnul jäi E-Piima ja Tere ühinemise katkemine pigem vormiliste kui sisuliste küsimuste taha.

"Aktsiaseltsi ja ühistu liitmine on küll teoreetiliselt võimalik, kuid tehniliselt on seda suhteliselt keeruline läbi viia," kommenteeris ta.

Tere AS on väga kiires arengujärgus ja väärtust kasvatav ettevõtete grupp, mistõttu pole mõtet eitada, et hindame ettevõtet koos oma tootjate baasiga väga kõrgelt, lisas Kivine.

"Laua taga istusid kaks tugevat ettevõtet, mida kinnitasid nii auditid kui osapoolte professionaalne suhtumine planeeritusse. Pooled näitasid kogu protsessi vältel heatahtlikku initsiatiivi," lausus ta.

Tere juhi arvates oleks tekkida võinud kahe ettevõtte ühisosa loonud veel suuremat väärtust kogu Eesti piimanduses. "Piimandussektori konsolideerumine on pikemas vaates soodne nii tootjatele, töötlejatele kui ka tarbijatele. Mõlemad ettevõtted toimetavad senises rütmis edasi ja pole välistatud, et tuleme selle teema juurde varem või hiljem uuesti tagasi," kommenteeris Kivine.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077